Fartfyllda motorer

Motorsporter är sporter som är väldigt fartfyllda, det går snabbt och det är kraftfulla motorer som arbetar. Människor som uppskattar motorsporter, uppskattar också flertalet olika sporter med motorer som finns, därmed lockar alla de kategorierna många människor. Förutom att det går snabbt så handlar en stor del också om designen på fordonet. Olika färger och mönster målas på, mycket för att sticka ut så mycket som möjligt på planen.

Sidvagnscross

En relativt okänd sport för många är sidvagnscross. De som vet vad detta är, är också trogna följare av sporten. För dem som inte vad det är så är det en liknande sport som motocross. Skillnaden är att det är en sidovagn på crossen med ytterligare en passagerare i.

Sidvagnscross går inte riktigt lika snabbt som motocross. Anledningen till det är helt enkelt att det inte är ett lika smidigt fordon. Det är ett bredare sådant som kräver större svängradie. Men fort går det dock ändå. För sidovagnspassageraren är uppgiften att hänga med i svängarna. Det är denna person som kan hjälpa till så att kurvorna går snabbare och att parera fordonet så mycket som möjligt. På raka sträckor gäller det istället att vara så stilla som möjligt i mitten av vagnen. När det sedan svänger höger eller vänster så skall passageraren kasta sig åt rätt håll för att kurvorna skall tas så smidigt som möjligt.

Detta är en uppskattad sport att titta på. Det händer saker hela tiden längs banan och det är underhållande att se de två tävlande parera på fordonet. Det är samarbete som krävs utöver det vanliga. Båda personerna måste samverka och synka med varandra för att få fordonet rätt längs hela banan och dess hinder. Det är även mycket design kring sidvagnscrossen. Just sidovagnen kan designas på många olika sätt, både vad gäller form och färg för att sticka ut så mycket som möjligt.