Motocross med sidovagn

Att komma till stora mästerskap är en fantastisk bedrift oavsett i vilket sport det gäller. En del sporter är mer kända än andra, men oavsett hur stor eller liten sporten är så är det en ära att ta sig till olika tävlingar och mästerskap. Hur tävlingar arrangeras och ser ut beror helt på vilken sorts tävling och i vilket gren det handlar om, det kan även bero på i vilket land tävlingen hålls i. Någon sport som dock alltid är stora evenemang kring är sidvagn-cross.

Sidvagnsmotocross

Sidvagnsmotocross, eller sidvagnscross som det också kallas, är liknande upplägg som motocross med den skillnaden att det är en sidovagn på motorcykeln. Med sidovagnen så är det också en extra passagerare, därmed två tävlande i samma lag. Detta är en fartfylld sport och för motorsportsfantaster så är det även underhållande att se på med hög spänning genom hela banan.

Sidvagnscross håller tävlingar i många länder, i alla de olika delarna av världen så är det lika storslagna tävlingar. Det byggs upp stora banor, men både hinder och skarpa kurvor. Det är utmaningar längs hela banan vilket också gör att det är en populär sport att se på. Ofta står det åskådare längs hela banan för att heja på och för att ta del av showen.

Det som dessutom gör sporten så underhållande är den andra passageraren i teamet, personen som sitter i sidovagnen. Den sittande i vagnen är den som hela tiden måste vara på alerten, det är den personen som hjälper till att styra sidvagnscrossen när den skall ta sig som smidigaste runt genom olika skarpa kurvor. Detta är inte en helt lätt manöver då sidvagnscrossen ej är den smidigaste med sin breda design, så det gäller för personen bredvid att lägga sin vikt rätt i sidovagnen så att den kan ta sig fram på minsta möjliga tid.