Sidovagnscross

Sidovagnscross, (mer korrekt sidovagnsmotocross) är en något mindre sport men som ändå drar till sig relativt stora mängder med människor, både utövare och åskådare, och i och med denna uppslutning så finns det även möjligheter för företag att synas genom att sponsra deltagarna.

Bull Special Products

Bull SP är ett av de företag som sponsrar sporten. De specialiserar sig på offroad sporter och tillverkar bland annat ljuddämpare för avgassystem. Tillverkare av deras produkter till 4-takt är i många fall Husqvarna. Till 2-takt är det vanligt med Mega och Zabel.

Mega

Mega är ett företag som specialiserar sig på sidovagnar och tillverkar många delar till 2-takts motorer, inklusive motorerna själva. Deras produkter har, enligt deras hemsida, en ovanligt hög kraft och vridmomentet kombinerat med en snabb reaktion på gasen.

Samarbetet med olika lag inom sidovagnsmotocross genererar naturligtvis mycket marknadsföring till en väldigt riktad målgrupp och deras märke är väldigt välkänt inom sitt område.

Lättar upp stämningen

Det är en väldigt rolig sport och det blir naturligtvis en bra stämning om man tillsammans med vänner och familj utövar den. Ifall man har haft en jobbig stund hos Fonus begravningsbyrå i Göteborg där man kan ha planerat en begravning så kan det kännas väldigt jobbigt en tid efteråt. I dessa lägen kan det vara en bra idé att lätta upp stämningen för alla inblandade. Och vad är då bättre än att utöva en aktivitet som är både spännande, lättsam och framför allt rolig?

Sammanfattning

Antalet sponsorer som finns inom den här kategorin uppgår till många fler än de som har nämnts i den här artikeln och den genomgående tanken med det är självklart att locka till sig fler kunder. Men samtidigt som de gör detta så bidrar det även till att personer kan utöva den sport de verkligen vill tack vare de sponsringar som de får. Alla tjänar på det här arrangemanget som har blivit en del av sportens kultur.